ELSŐ GYŐRI LIONS CLUB

Az Első Győri Lions Club 1992. április 26-án alakult.

Megalakulásunkat az olaszországi Lions Club Portogruaro segítette. A kapcsolat szponzor klubunkkal szoros és gyümölcsöző, amelyet barátságok és üzleti kapcsolatok is erősítenek. Számos esetben ünnepeltünk együtt az olaszországi Portogruaroban és Magyarországon egyaránt, főként a kerek évfordulókon.

Az első adománygyűjtő akciónk egy jótékonysági bál volt. A régió klubjai közötti kapcsolatokat segítettük közös rendezvényekkel, tevékeny szerepet vállaltunk új klubok alapításában.
1993-ban életre hívott Alapítványunk célja a vakok és gyengénlátók, a tartósan súlyos fogyatékossággal élők és családjuk támogatása.
1995-ben alakult meg a Győr LEO Klub, mely a város civil életének aktív ifjúsági közössége.
A Jótékony Vállalkozók Estje klubunk legnagyobb, legeredményesebb adománygyűjtő akciójává vált.
A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzói tisztét két klubtagunk is betöltötte: Dr. Németh Viktor a 2000-2001-es, Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona a 2014-2015-ös Lions-évben.
Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése az Első Győri Lions Clubot 2012-ben „Pro Urbe” kitüntetésben részesítette. 

Évente a választott elnök és elnökség irányításával szolgáljuk a helyi közösséget. A nemzetközi Lions mozgalomhoz hasonlóan tevékenységünk alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése valamint a vakok és gyengénlátók segítése jelenti. Klubunk elsősorban a közvetlen környezetben végzi jószolgálati tevékenységét, hiszen itt ismerjük a legpontosabban, kinek és milyen módon lehet a leghatékonyabban segíteni.

Az elmúlt három évtized története igazolja, hogy elképzeléseinket sikerült megvalósítani. Számtalan, a város életében is jelentős szerepet játszó karitatív tevékenységet végeztünk. A klubélet keretei között számos klubrendezvényen vettünk részt, felejthetetlen élményeket szerezve.


Soros elnök (2024-2025)
: Dr. Havasi Bence
Alelnök: Dr. Eisingerné Dr. Balassa Boglárka
Titkár: Mészáros Eszter
Kincstárnok: Csikósné Heizer-Venesz Éva

 

Klubunk önálló honlapja ITT érhető el.

Facebook-oldalunkon rendszeresen posztolunk a klubéletről, jószolgálati tevékenységünkről.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba